Foto: Shutterstock

Otrava asta îţi distruge oasele, însă o bei în fiecare zi! Sigur nu ştiai asta!

Este foarte greu să scapi de obiceiurile proaste şi este atât de simplu să renunţi la obiceiurile bune. Consumi această otravă în fiecare zi, fără să ştii cât de rău îţi face.

Multe persoane nu ştiu ce efecte negative are consumul de suc acidulat asupra sănătăţii. Conform cercetătorilor, sucul este otravă în pahar şi afectează corpul. Iată ce se întâmplă în corp când în bei.

În primele 10 minute – O cană conţine 10 linguri de zahăr, ceea ce înseamnă 100% din doza zilnică. Fosforul, responsabil cu aromă, intră în sistem.

După 20 de minute – Creşte nivelul de glucoză şi creşte nivelul de insulină. Ficatul transformă zahărul în grăsime.

După 40 de minute – Cafeina din suc este absorbită complet. Fluxul sanguin creşte şi ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Creierul tău blochează receptorii hormonali pentru adenozină, ceea ce previne oboseală.

După 45 de minute – Secreţia de dopamină creşte, inducând o stare asemănătoare cu heroina.

După 50 de minute – Fosfatul de magneziu, acidul fosforic, zincul şi calciul duc la o accelerare a digestiei. Se limitează excreţia de calciu în urină.

După 60 de minute – Toate mineralele care ar trebui să ajungă în oase, inclusiv magneziul, calciul şi zincul, sunt excretate în urină.

După o oră – Te simţi plină de energie şi începi să ai schimbări de stare.

Consumul de băuturi acidulate duce la distrugerea oaselor pe termen lung.

Obiceiuri zilnice care ne distrug oasele

La fel ca oricare parte a corpului, scheletul are nevoie de nutrienţi. Iar persoanele care consumă preponderent alimente de tip fast-food îşi pun în pericol întreg organismul, spun medicii.

„Alimentaţia dezechilibrată are un efect metabolic. Rezistenţa scheletului şi a cartilajului este dată de un echilibru fosfo-calcic. Adică sunt nişte minerale care trebuie să se depună în ţesutul osos, pe de o parte se depun, pe de altă parte se eliberează, sunt un fel de circuit continuu de reîmprospătare a ţesutului proteic, cât şi a mineralelor din os, care în felul acesta se primeneşte”, explică prof. dr. Radu Rădulescu, medic primar ortopedie.

O alimentaţie dezechilibrată poate duce la ruperea echilibrului dintre partea proteică şi partea minerală, ceea ce se traduce printr-o rezistenţă scăzută a scheletului la fracturi, dar şi probleme la nivelul articulaţiilor.

Periculoase pentru sănătatea sistemului osos sunt şi alcoolul consumat în exces sau tutunul.

Pentru a preveni aceste probleme şi a avea oase puternice medicii recomandă trei mese principale pe zi, consumul de fructe şi legume proaspete, dar şi 30 de minute de mişcare în fiecare zi.

Dosar Media

Ai o noutate?