Cum să mănânci ciocolată și să nu te îngrași

Minune nu alta! Cum să mănânci ciocolată și să nu te îngrași

Toată lumea iubeşte cicocolata. Este unul dintre cele mai gustoase alimente din lume, însă se spune că acest desert vine la pachet cu multe calorii şi că ar fi un „duşman‟ al siluetei. Nimic mai fals! Putem mânca ciocolată şi fără să ne îngrăşăm. Iată cum!

Dacă vrei să-ţi menţii silueta şi să nu te îngraşi nu este nevoie să ţii o dietă strictă sau să refuzi anumite alimente pe care le adori. Tot ce trebuie să faci este să înlocuieşti alimentele calorice cu alternative sănătoase şi gustoase. De pildă, ciocolata clasică poate fi consumată sub diverse forme, mai sănătoase şi care nu aduc consecinţe nedorite. Care sunt cei mai simplii înlocuitori pentru ciocolata clasică?

Ciocolata neagră

Spre deosebire de variantele cu lapte sau cu diverse arome, ciocolata neagră reprezintă fără doar şi poate o opţiune mai sănătoasă. În primul rând, conţine mai puţin zahăr. În plus, flavonoidele pe care ciocolata neagră le conţine ajută celulele din corp să funcţioneze mai eficient. E important să alegem variantele care conţin cel puţin 70% cacao pură şi să o consumăm în cantităţi mici. Ciocolata neagră este un antioxidant foarte bun.

Pudra de cacao

La fel ca ciocolata neagră, pudra de cacao are un gust delicios şi este bogată în vitamine şi minerale. Spre exemplu, fier şi magneziu, care îmbunătăţesc funcţionarea celulelor roşii din sânge. Este vorba despre pudra cacao pură, neîndulcită. Varianta neprocesată are, de obicei, o culoare ceva mai deschisă şi un gust intens fructat.

Dosar Media

Ai o noutate?