„Omul potrivit la locul potrivit” – Maia Sandu, către Alaiba și Iordanov

Republica Moldova are un nou ministru al Economiei și un nou ministru al Mediului. Deputatul PAS, Dumitru Alaiba și secretara de stat al Ministerului Mediului, Rodica Iordanov au depus jurământul în dimineața zilei de 18 noiembrie, în calitate de miniștri. La depunerea jurământului au fost prezente Maia Sandu și Natalia Gavrilița, care i-au felicitat și le-au urat mult succes.

Noii miniștri au sărutat drapelul, după care a dat mâna cu șefa statului și prim-ministra.

„Vreau să le mulțumesc colegilor care au plecat pentru efort și sacrificiu știu că toată lumea a muncit onest. Nu este ușor să-ți asumi instituții aproape in funcționale. Schimbările trebuie făcute la timp, este o vorbă „Omul potrivit la locul potrivit”. Guvernul a trebuit să facă față multor provocări fără precedent. Criza de la război a lovit în bunăstarea oricărui cetățean, a creat greutăți, a pus în pericol securitatea și viitorul țării. Impactul crizei este sever, iar înlăturarea în totalitate depășește resursele noastre”, a declarat Sandu. 

Totodată, șefa statului a menționat că așteaptă acțiuni curajoase și progres din partea miniștrilor.

„Domnule ministru Alaiba, sunt sigură că împărtășiți îngrijorările cu privire situația din domeniul economic. Știu că înțelegeți cât de important este rolul mediului de afaceri pentru nivelul de tari al populației, cât și pentru consolidarea democrației. Aștept acțiuni curajoase și prompte. 

Doamna ministru Iordanov, vă cunosc ca pe un luptător înflăcărat pentru rezolvarea problemelor de mediu. Pentru a combate schimbările climatice și pentru asigurarea unui mediu sănătos avem nevoie de progres real în implementarea programului național de împădurire și în implementarea strategiei de management al deșeurilor. Sper să văd acest progres în curând. Vă urez succes”, a spus Maia Sandu.

Cuvânt a ținut și prim-ministra Natalia Gavrilița, care i-a felicitat pentru curaj și le-a urat o activitate cât mai productivă.

„Domnule Alaiba vreau sa vă felicit pentru curaj, pentru că știind de situația economica sunteți gata sa gestionați, dar și să faceți transformări, de reglementare, ca să reducem costul afacerilor, dificultățile între agentul economic cu statul. Trebuie să aveți o comunicare deschisă cu mediul de afaceri, dacă o veți avea sunt sigură că veți preveni multe situații.

Doamna Iordanov, am lucrat cu dumneavoastră, știu că cunoașteți și știți situația în sector și prioritățile”, a declarat Gavrilița.

Dosar Media

Ai o noutate?