Ombudsmanul din Azerbaidjan a făcut apel la organizațiile internaționale

Comisarul pentru drepturile omului al Republicii Azerbaidjan (Ombudsman), Sabina Aliyeva, a făcut apel la organizațiile internaționale în legătură cu acțiunile pașnice de pe drumul Khankendi-Lachin.

Se remarcă faptul că scopul acțiunii este de a împiedica Armenia să exploateze ilegal și să jefuiască resursele naturale de pe teritoriul Azerbaidjanului, ce cauzează o poluare gravă a mediului.

“Trebuie remarcat faptul că Azerbaidjanul se angajează să-și respecte obligațiile și și-a declarat disponibilitatea de a oferi asistență rezidenților de origine armeană care trăiesc pe teritoriul Azerbaidjanului, dacă este necesar. Una dintre inițiativele care confirmă această abordare este înființarea unei linii telefonice de urgență umanitară în regiunea economică Karabakh din Azerbaidjan.

În același timp, transmisiunile regulate în direct pe canalele de televiziune, videoclipurile difuzate pe rețelele de socializare și în mass-media arată că, în pofida acuzațiilor, drumul este deschis, iar contingentul rus de menținere a păcii desfășurat temporar în zonă efectuează în mod liber traficul vital de mărfuri prin acest coridor. Astfel, nu există obstacole în calea livrării bunurilor necesare și a liberei circulații în scopuri umanitare. Membrii familiilor pacificatorilor pot, de asemenea, să circule liber pe acest drum. De asemenea, este asigurată libera circulație ale ambulanțelor și vehiculelor a Comitetului Internațional al Crucii Roșii.

În calitate de ombudsman, remarcând necesitatea de a evita abordările părtinitoare, solicit încă o dată statelor străine, organizațiilor internaționale, mass-mediei străine și instituțiilor societății civile să se abțină de la diseminarea de informații care nu corespund realității și să manifeste aceeași sensibilitate față de acțiunile Armeniei, care a recurs în mod regulat la provocări care subminează pacea în perioada postbelică. De asemenea, solicit sprijin pentru restabilirea păcii în regiune și pentru inițierea unei creșteri a încrederii reciproce”, a declarat Ombudsmanul.

Dosar Media

Ai o noutate?