Foto: facebook/Oleg Țulea

Oleg Țulea pleacă de la Ministerul de Externe, dar nu imediat – precizări importante

Oleg Țulea a ținut să precizeze într-o postare pe rețelele de socializare că nu va pleca imediat de la Ministerul de Externe, o va face după scrutinul prezidențial.

”Referitor la decizia de astăzi a Comisiei parlamentare pentru politică externă și integrare europeană, țin să fac următoarele precizări. Am acceptat propunerea să preiau mandatul de șef al misiuni noastre diplomatice de la Budapesta pentru a fortifica parteneriatul moldo-ungar, dosar pe care îl cunosc în cele mai mici detalii” a scris Oleg Țulea pe pagina sa oficială de facebook.

Ministrul a precizat că avizul consultativ al Comisiei parlamentare pentru candidatura sa la funcția de ambasador nu înseamnă plecarea imediată în misiune.

”În aceste zile, ne concentrăm cu echipa de la MAEIE pe organizarea și buna desfășurarea alegerilor pentru cetățenii moldoveni stabiliți peste hotare” , a adăugat Țulea.

În acest sens urmează și alte proceduri conform Legii serviciului diplomatic.

Amintim că în această dimineață, Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a avizat candidatura ministrului de Externe, Oleg Țulea, în funcția de ambasador al Republicii Moldova în Ungaria. Informația a fost confirmată de către reprezentanții Secretariatului Parlamentului.

Dosar Media

Ai o noutate?