OFICIAL! Un consilier prezidențial, ales vicepreședinte al ”Partidului Schimbării”, condus de Ștefan Gligor

Astăzi, 7 martie 2021, a avut loc ședința Congresului de constituire a Partidului Politic ”Partidul Schimbării”.

În cadrul reuniunii de azi, consilierul prezidențial pe domeniul energetic, Sergiu Tofilat, a fost ales vicepreședinte al formațiunii.

”La Congresul de azi, în funcția de Președinte al Partidului Schimbării a fost ales Ștefan Gligor, iar în funcțiile de Vicepreședinți au fost aleși: Corina Gaibu, Sergiu Dărănuță, Ion Potlog, Sergiu Postica și Sergiu Tofilat”, se arată într-un comunicat al formațiunii.

Totodată, în următoarele zile, vor fi pregăti actele necesare, iar persoanele împuternicite de Congres le vor depune pentru înregistrare la Agenția Servicii Publice.

În cadrul ședinței, Grupul de inițiativă pentru constituirea Partidului Schimbării a prezentat un raport în fața delegaților, prin care a comunicat că din momentul lansării Grupului pe 28 ianuarie au fost colectate 2000 de cereri de membru și create 3 organizații teritoriale în raioanele Anenii Noi, Cantemir și Leova.

La fel, a fost comunicată decizia Grupului de inițiativă de amânare a constituirii organizațiilor teritoriale în municipiile Bălți și Chișinău, în contextul acutizării crizei pandemice.

”În aceste municipii există un număr mare de membri, care doresc să participe la constituirea OT-urilor, dar din păcate, la moment, respectivele ședințele de constituire nu pot avea loc din cauza limitărilor impuse de autorități. În pofida acestei situații, vom continua constituirea organizațiilor teritoriale în raioane cu respectarea deciziilor Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică și planificăm în următoarele săptămâni să constituim cel puțin 10 organizații noi”, mai comunică formațiunea.

Mai mult, odată cu anularea limitelor impuse de autorități vor fi constituite organizațiile teritoriale din mun. Chișinău și Bălți.

Totodată, în calitate de Secretar General al Partidului a fost ales Vladimir Ciobanu, iar trezorier al formațiunii a fost ales Tudor Șoitu.

Congresul a decis că odată cu constituirea majorității organizațiilor teritoriale a Partidului Schimbării – să fie convocat un Congres extraordinar pentru reconfirmarea conducerii alese și adoptarea deciziilor strategice cu privire la dezvoltarea Partidului și activitatea politică de mai departe.

Dosar Media

Ai o noutate?