FB_IMG_1601717330966

Octavian Țîcu a fost scos din cursa electorală, chiar în ziua când urma să se lanseze în campanie

Liderul PUN, Octavian Țîcu, a fost scos din cursa electorală, chiar în ziua când urma să se lanseze în campanie. Țîcu dă vina pe actuala guvernare pentru excluderea sa.

Candidatul PAS la alegerile prezidențiaole din 1 noiembrie, Maia Sandu, susține că intenția CEC de a respinge înregistrarea lui Octavian Țîcu în cursa electorală contravine principiilor democratice și conceptului de alegeri libere și corecte.

„Democrația înseamnă atunci când oamenii pot alege liber cine să-i reprezinte. Noi asta ne dorim – un stat democratic! Intenția CEC de a respinge înregistrarea lui Octavian Țîcu în cursa electorală contravine principiilor democratice și conceptului de alegeri libere și corecte, conform cărora cetățenilor trebuie să li se ofere posibilitatea de a alege. Chiar dacă în listele de subscripție au fost depistate anumite încălcări tehnice, erori obișnuite și umane, este important ca decizia să se ia în baza spiritului legii și pentru garantarea dreptului cetățenilor de a alege”, afirmă Sandu

Andrei Nastase a avut şi el o reacție, după ce Octavian Țîcu din cursa electorală.

“Au ajuns și la urechile mele despre neînregistrarea unor candidați. Dar vreau să vă spun un lucru, Moldova are candidat, fiecare cetățean are candidat la aceste alegeri”, a declarat Năstase.

Dosar Media

Ai o noutate?