Obrăznicie! Rușii vor ca moldovenii să plătească datoria Transnistriei la Gaz – Maia Sandu spune NU!

Rușii se arată deranjați de declarația președintelui ales, Maia Sandu că, Republica Moldova nu are de gând să plătească datoria Transnistriei la gaz, care însumează mai în jur de 7,5 milioane de dolari.

Șeful Comisiei pentru relații externe al Consiliului Federației Ruse, Constantin Kosaciov, o îndemnă pe Maia Sandu, în postura de președinte a Republicii Moldova să-și asume datoria Transnistriei pentru gazul rusesc folosit în regiunea separatistă.

„O astfel de poziție seamănă mai degrabă cu gândirea unui expert în mărfuri sau a unui contabil decât a unui politician. Doamna Sandu ar fi făcut mult mai mult pentru restabilirea integrității teritoriale a Moldovei, dacă ar fi venit cu inițiativa opusă – de a prelua cheltuielile de către statul moldovenesc pentru a asigura furnizarea de gaze în toată țara”, inclusiv Transnistria “, a spus Kosaciov pentru RIA.ru.

Oficialul rus susține că prin o astfel de decizie Maia Sandu ar fi câștigat simpatia multor oameni de pe malul stâng al Nistrului.

„Poziția actuală a noului președinte al Moldovei nu face decât să confirme că ea nu îi consideră pe locuitorii Transnistriei drept concetățeni”, a mai adăugat politicianul.

Precizăm că, președinta aleasă a Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat în cadrul unui interviu că datoria Transnistriei față de Gazprom este de 7,5 miliarde de dolari, iar Chișinăul nu își va asuma datoria regiunii separatiste.

Dosar Media

Ai o noutate?