Oazu Nantoi, despre soluționarea problemei transnistrene: „Cei care acceptă poate vor fi iertați, cei care nu – nu au decât să plece, aici nu ne jucăm de-a negocierile”

Deputatul PAS Oazu Nantoi crede că autoritățile de la Chișinău, împreună cu partenerii, ar trebuie să propună un plan de acțiuni în privința reglementării transnistrene. Deputatul a sugerat că nu ar trebui să aibă loc negocieri. Declarațiile au fost făcute în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune TVR Moldova.

„În primul rând, eu nu consider că așa-zisul conflict transnistrean trebuie soluționat în baza dialogului cu Tiraspolul, nu. Chișinăul împreună cu partenerii trebuie să elaboreze un plan de acțiuni, să-l pună pe masă și cei care acceptă poate vor fi iertați, cei care nu – nu au decât să plece. Aici nu ne jucăm de-a negocierile, deoarece acest regim nu are drept la existență”, a declarat Oazu Nantoi, citat de Agora.

Deputatul PAS a făcut declarații și cu privire la statutul autonomiei găgăuze

„Eu sunt de acord că guvernările de la Chișinău au ignorat această problemă, da este o problemă. Își aduceau aminte de existența autonomiei doar în campaniile electorale, când încercau să obțină voturi de acolo, e vorba despre așa-zisele partide de stânga. Vreau să vă spun că actuala guvernare are o viziune foarte critică în ceea ce privește acest statut, spre nefericirea noastră el este fixat și în Constituție. (…) Trebuie de mers în direcția formării foarte clare a competențelor acestei autonomii”, a declarat deputatul.

Ion Chicu o îndeamnă pe Maia Sandu să se gândească la oamenii acestei țări.

“Maia Sandu, oprește-ți tâmpiții din grupare, că bagi țara în război. Descreieratul acesta nu-și dă seamă ce vorbește, el vrea sânge. Gândiți-vă la urmări, gândiți-vă la oamenii acestei țări necăjite.Tu răspunzi pentru asta, nu ei”… spune președintele PDCM, Ion Chicu.

Dosar Media

Ai o noutate?