O Românie puternică într-o Europă cu pace și prosperitate

O Românie puternică într-o Europă cu pace și prosperitate. Ambasadorul României în țara noastră, Cristian Leon-Țurcanu, a votat pentru „o Românie puternică într-o Europă cu pace și prosperitate”. Diplomatul anunță că și-a dat votul, inclusiv, pentru viitorul european al Republicii Moldova. Între timp, Ambasada României din țara noastră anunță că moldovenii cu cetățenie română au format cozi la secțiile de votare, încă de la deschiderea acestora. Diplomația califică gestul ca fiind o „dovadă de responsabilitate și spirit civic”, scrie moldova1

„Am votat la Chișinău pentru o Românie puternică într-o Europa cu pace și prosperitate și pentru viitorul european al Republicii Moldova”, a scris ambasadorul României pe rețelele de socializare.

Cetățenii Republicii Moldova care dețin cetățenie română sau a oricărui alt stat membru al UE, pot vota astăzi, 9 iunie, în cadrul alegerilor europarlamentare. În Republica Moldova, România a deschis 52 de secții de votare. Moldovenii sunt așteptați la urnele de vot între orele 07:00 și 22:00. Secțiile de votare deschise pe teritoriul nostru și adresele pot fi consultate AICI.

Parlamentul European este unicul organism al Uniunii Europene ales direct de cetățeni, fiind format din 720 de europarlamentari, reprezentanți ai celor 450 de milioane de cetățeni ai blocului comunitar. România va avea 33 de reprezentanți în Parlamentul European.

Dosar Media

Ai o noutate?