Nu s-au bucurat mul cei care își doreau să zboare la Moscova – AAC a interzis zborurile spre capitala Rusiei

Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a Republicii Moldova a luat decizia de a interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali. Anunțul a fost făcut de ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Hotărârea a fost luată sâmbătă, 10 septembrie, în scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, „având în vedere Signifiant Safety Concern emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse”, informează AAC.

Potrivit lui Spînu, zborurile din Chișinău spre Moscova sunt riscante pentru securitatea pasagerilor. 

Amintim că ieri, 9 septembrie, Air Moldova a anunțat că reia zborurile spre capitala Rusiei, Moscova, începând cu data de 1 octombrie. Asta după ce în februarie cursele au fost sistate. 

Potrivit reprezentanților companiei, decizia vine în urma nenumăratelor solicitări din partea cetățenilor Republicii Moldova aflați în Federația Rusă.

Autoritatea Aeronautică Civilă s-a autosesizat și a anunțat că va examina această decizie prin prisma asigurării securității și a protecției consumatorilor.

Dosar Media

Ai o noutate?