VIDEO/ Nervi întinși la maximum în ședința CEC: ”Tot îi clar cu dumneavoastră!”- ”Am emoții”

Replici dure în cadrul ședinței CEC. Președintele CEC, Dorin Cimil, abia de și-a ținut nervii sub control, s-a încurcat în numărarea voturilor.

Membrul CEC, Maxim Lebedinschi a insistat ca Dorin Cimil să mai supună o dată votului excluderea punctului trei din ordinea de zi ”pentru a putea numără din nou câte mâini au fost ridicate”. Dorin Cimil a anunțat șase voturi, iar Lebedinschi i-a reproșat că ”a văzut doar cinci mâini ridicate”.

Apoi s-au încurcat și la numărarea subiectelor ce urmau a fi incluse în ordinea de zi. Dorin Cimil a vrut să supună votului ordinea de zi cu cinci subiecte, deși avea doar patru. De această dată a intervenit membrul CEC, Sergiu Gurduza:  ”Dar care cinci subiecte? Ia mai numărați o dată!”. 

Gurduza a mai intervenit o dată, atunci când s-a decis că trebuie exclus din ordinea de zi un subiect pentru că nu există un proiect de hotărâre ”Domnule Cimil, vreți să vă arăta master-class cum în cinci minute o instrucțiune poate lua formă juridică?”
”Nu trebuie să-mi arătați nimic, s-a supus votului propunerea dumneavoastră și nu a fost susținută de colegi”,
a răspuns președintele CEC

”Tot îi clar cu dumneavoastră”, a adăugat Gurduza.

Între timp, cât domnul Dorin Cimil număra subiectele din ordinea de zi, reprezentatul partidului Politic ”Partidului Nostru”, Ilian Cașu le-a aruncat o replică mebrilor CEC:  ”Comiteți o crimă! O să vă pară rău!

Membrii Comisiei Electorale Centrale urmau să examineze vineri, 13 noiembrie, patru subiecte, printre care cea cu privire la sesizarea din 11 noiembrie  a Olesei Stamate, reprezentant cu drept de vot consultativ al candidatei PAS, Maia Sandu, prin care solicită sancționarea lui Igor Dodon pentru nedeclararea cheltuielilor pentru publicarea materialelor electorale.

CEC a cerut ca sesizarea să fie modificată și prezentată până mâine. Olesea Stamate a declarat că ”nu este de acord cu faptul că nu este inclusă sesizarea pe ordine de zi pentru că nu corespunde formei solicitate”.  

Membrul CEC, Vasile Gafton a propus excluderea subiectului privind examinarea sesizării depuse de Stamate, menționând că aceasta este o contestație. Potrivit lui, mâine vor fi depuse rapoartele financiare, iar reprezentantul lui Igor Dodon a cerut amânarea subiectului, deoarece se află la o ședință de judecată.

Fosta ministră a Justiției și-a argumentat poziția și a menționat că ”sesizarea fost depusă pe 11 noiembrie, iar CEC a avut timp suficient pentru a o anunța mai devreme despre faptul că cererea ei nu este admisă pentru examinare”.

”Eu insist să fie inclus subiecul în ordinea de zi, faptul că dumneavoastră vă depășiți atribuțiile va fi contestat în instanța de judecată”, a insistat Olesea Stamate față de președintele CEC, Dorin Cimil.

Totuși, subiectul privind examinarea sesizării împotriva lui Dodon, prin care Stamate a cerut sancționarea acestuia, a fost exclus de pe ordinea de zi.

Și reprezentanții Partidului Politic ”Partidul Nostru”, Elena Grițco și Ilian Cașu, s-au arătat deranjați de faptul că cererea depusă de ei nu este inclusă în ordinea de zi.
”Ne-ați chemat aici pentru a ne anunța că ne veți da mâine o fițuică?” , a întrebat răspicat Ilian Cașu.

”Ați fost invitați să vă comunicăm că răspunsul va fi în formă scrisă”, a spus președintele CEC, Dorin Cimil.

”Vă bateți joc”, a comentat Elena Grițco.

Președinte CEC a declarat că ”decizia de a admite spre examinare cererea va fi luată mâine, dacă între timp aceasta va redactată conform cerințelor privind forma acesteia”

 

Dosar Media

Ai o noutate?