Năstase, Chirtoacă și Țîcu o susțin pe Maia Sandu în turul doi

Platforma Demnitate și Adevărul îndeamnă cetățenii să-și dea votul pentru Maia Sandu în turul II al alegerilor prezidențiale. „Sprijinul nostru este sincer și necondiționat”, a declarat Andrei Năstase cu puțin timp în urmă.

„Platforma DA își anunță sprijinul politic pentru candidatul proeuropean Maia Sandu în cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial. Reiterăm că sprijinul nostru sincer este necondiționat și conform interesului național pe care îl îmbrățișăm. Ne așteptăm ca viitorul președinte să răspundă exigențelor puse de cetățenii RM, cu opțiune clar proeuropene și naționale din țară și din Diasporă”, a declarat Andrei Năstase.

Totodată, Năstase a precizat că formațiunea se va concentra în continuare pe „acțiuni de construcție democratică și politică a partidului, dar și pe sporirea performanțelor fracțiunii parlamentare a Platformei DA și cele ale aleșilor locali”.

Și candidatul Partidului Unităților Naționale, care acumulat puțin peste 2% a declarat că va susține candidatul pro-european în turul doi al alegerilor prezidențiale.

”Țin să mulțumesc celor peste 27 de mii de alegători care ne-au votat. Pentru noi aceasta contează foarte mult, pentru că pentru noi aceasta constituie o premisă pentru alegerile parlamentare care vor urma. Majoritatea susținătorilor noștri sunt îngrijorați în legătură cu poziția noastră în perioada următoare. Noi vom fi anti-Dodon. Noi vom ieși în acest scrutin electoral împotriva lui Dodon, pentru România și pentru integrarea euroatlantică”, a afirmă Țîcu.

Liderul Mișcării Politice Unirea Dorin Chirtoacă a îndemnat electoratul la mobilizare pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 15 noiembrie.

„Chiar dacă nu am câștigat foarte multe voturi, am câștigat respectul alegătorilor, nu doar a celor care au votat pentru mine, ci și a celor care au votat direcția pro-europeană, pentru că nu am forțat pe nimeni, dimpotriva am chemat la unitate și am dat de înțeles că e nevoie de eforturi comune pentru a-l pune la perete pe Igor Dodon. Prin votul de ieri dat de oamenii conștienți de aici din Republica Moldova si din diasporă a fost relansată directia proeropeană și unionistă furată de Plahotniuc, Dodon și Șor cu mulți ani în urmă”, a menționat liderul MP Unirea.

Potrivit Codului Electoral, în cazul în care niciunul dintre candidații la funcția de președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puțin jumătate din voturile alegătorilor care au participat la alegeri, se organizează al doilea tur de scrutin pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur. Al doilea tur de scrutin are loc la 2 săptămâni de la data primului tur de scrutin.

 

Dosar Media

Ai o noutate?