Năstase promite să demisioneze din funcția de președinte după primul an de mandat, dacă…

Candidatul PPDA la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Andrei Năstase, se angajează să îndeplinească cinci angajamente pe parcursul primului an de mandat în această funcție. Asta în condițiile în condițiile în care ajunge șef de stat. Astfel, Năstase afirmă că promisiunea lui este o premieră pentru politica moldovenească și că, nu se așteaptă la un asemenea gest din partea unui alt prezidențiabil.

”Vreau să comunic în premieră pentru politica moldovenească, un alt model de a face politică. Model, care are la bază o responsabilitate totală și mult bun simț. Este vorba despre un proiect de țară, care garantează oamenilor certitudinea. Am decis să îmi asum, să finalizez implementarea completă și deplina funcționalitate a cel puțin cinci angajamente, care vizează viața cetățenilor. În cazul în care, aceste cinci angajamente nu vor fi implementate până la finele primului an de mandat, înțeleg să părăsesc funcția de președinte plecând în demisie”, a declarat Năstase în cadrul unei conferințe de presă.

 

Așadar, Năstase promite ca în timpul mandatului său la președinție, în cazul unui câștig, să asigure o pensie minimă în sumă de două mii de lei, să înăsprească pedepsele pentru corupție, dar și să înființeze o comisie de control privind controlul prețurilor la produsele de primă necesitate.

1. Introducerea venitului minim garantat pentru fiecare cetățean prin modificarea Art.47 din Constituție. Nu vom mai avea pensii mai mici de 2500 de lei.

2. Înăsprirea pedepselor pentru corupție și furt din banul public cu închisoare de până la 25 de ani și eliminarea din sistem a procurorilor și judecătorilor corupți.

3. Realizarea unui PACT național pentru educație! Finanțarea acestui sector cu cel puțin 7% din Produsul Intern Brut al Republicii Moldova, pe o perioadă de cel puțin 10 ani de zile. (Anul acesta, 2020, au fost alocați doar 5,7% din PIB!)

4. Realizarea unui PACT național pentru SĂNĂTATE! Finanțarea acestui sector cu cel puțin 7% din Produsul Intern Brut al Republicii Moldova, pe o perioadă de cel puțin 10 ani de zile! (Anul acesta, 2020, au fost alocați doar 4,4% din PIB)

5. Înființarea unei Comisii de Control, care va avea ca obiect de activitate monitorizarea, controlul și stabilirea prețurilor maximale la produsele și serviciile care fac parte din coșul lunar de consum al cetățeanului. Comisia va funcționa, în baza principiului cooperării loiale între instituții, în colaborare cu toate celelalte instituții ale statului cu atribuții pe acest subiect.

Andrei Năstase, candidat al PPDA la funcția de președinte al Republicii Moldova, va figura cu cifra numărul doi în buletinul de vot.

Dosar Media

Ai o noutate?