Moțpan: Un convoi al Grupului Operativ de Trupe Ruse se îndreaptă spre Dubăsari

Un convoi de trupe ruse se deplasează din Tiraspol spre Dubăsari. Deputatul Chiril Moțpan anunță că aceste acțiuni făcute de autoritățile autoproclamate de la Tiraspol nu sunt arbitrare. Este vorba de mai multe unități de transport, cu efectiv militar înarmat.

„În dimineața de astăzi – 29 octombrie – un convoi al Grupului Operativ de Trupe Ruse (GOTR) a început să se deplaseze din Tiraspol spre Dubăsari, ulterior spre Colbasna. Este vorba de mai multe unități de transport, cu efectiv militar înarmat. Sursele care m-au informat despre aceasta afirmă că întoarcerea convoiului este preconizată pentru 30 octombrie, pe aceeași rută. Cică, este vorba de un antrenament”, scrie Moțpan pe o rețea de socializare.

Totodată, deputatul PPDA, declară că ”ceea ce fac autoritățile autoproclamate de la Tiraspol nu este arbitrar. Mai ales acum, înainte de alegeri. Ce (sau pe cine) vor să aducă de la Colbasna acești militari, în ajunul alegerilor? Ce vor să verifice acolo? ” a scris deputatul.

În context, deputatul Platformei DA atenționează că se „pregătește o nouă destabilizare a situației”. Parlamentarul se arată îngrijorat de această situație, mai ales, înainte de alegerile prezidențiale.

”Ce vrea să pregătească Tiraspolul acum, în ajunul unei mișcări masive a cetățenilor moldoveni din Transnistria spre zona controlată de autoritățile constituționale? Vrea oare să organizeze provocări ce să invalideze alegerile? Caută pretexte pentru ca în Republica Moldova să fie introdusă stare de urgență – pe alte motive decât cele ale pandemiei? Pregătește terenul pentru noi răpiri și acțiuni ilegale pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale ale Republicii Moldova sau vrea să ~planteze” aici agenți pregătiți și dotați? ” a adăugat deputatul.

Totodată, Chiril Moțpan declară că mișcările militarilor rusești spre depozitul de armament, în ajunul alegerilor ar însemna o pregătire a unor lucruri sumbre.

„Nu avem de unde ști. Și acesta este riscul enorm pe care îl prezintă Tiraspolul pentru securitatea țării – un risc neglijat practic de autoritățile Republicii Moldova, ce se prefac că ar fi „amici la cataramă” cu liderii transnistreni. În această situație, mișcarea militarilor ruși din Transnistria spre depozitul de armament, apoi înapoi, în ajunul alegerilor prezidențiale, nu are cum să însemne altceva decât o pregătire a unor lucruri sumbre…”a conchis deputatul.

Biroul pentru Politici de Reintegrare de la Chișinău, deocamdată nu a comentat informația sus menționată de către deputatul Chiril Moțpan, membru al Comisiei parlamentare Securitate Națională și Ordine Publică.

Menționăm că la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Comisia Electorală Centrală a interzis transportul organizat de oameni la secțiile de votare, respectiv, a unităților de transport cu o capacitate mai mare de șase persoane.

Dosar Media

Ai o noutate?