Moscova acuză Chișinăul de ”represiunea directă împotriva presei și jurnaliştilor ruși”

Moscova acuză Chișinăul de ”represiunea directă împotriva presei și jurnaliştilor ruși”, Declarația a fost făcută de președintele unei comisii din cadrul Dumei ruse, Vasili Piskariov, care a întocmit o listă a țărilor care crează în mod deliberat ”condiții insuportabile” pentru munca jurnaliștilor ruși, scrie deschide.md

Republica Moldova se află printre statele care, în opinia regimului de la Moscova, „discriminează” presa rusă. Lista a fost întocmită de o comisie din cadrul Dumei ruse de stat.

„Comisia privind intervenția străină a analizat informațiile din ultimii cinci ani cu privire la acțiunile discriminatorii și la represiunea directă împotriva presei și jurnaliştilor ruși din străinătate. După cum s-a dovedit, 13 țări se comportă cel mai agresiv – Letonia, Franța, Moldova, Polonia, Lituania, Ucraina, Statele Unite, Marea Britanie, Georgia, Germania, Canada, Estonia și România. Liderii în numărul de incidente sunt Letonia, Ucraina și Franța”, a declarat președintele comisiei, Vasilii Piskariov.

Potrivit lui Piskariov, măsurile de răspuns ale Rusiei „par mult mai umane și civilizate” în comparație cu „războiul informațional” declanșat de țările occidentale.

Occidentul se teme de adevăr, așa că nu doar interzice presa noastră, dar își impune și propria sa cenzură asupra spațiului nostru informațional, blocând accesul cetățenilor ruși la media rusă pe rețelele de socializare și pe YouTube” a conchis Piskariov.

Dosar Media

Ai o noutate?