Moldovenii din Danemarca solicită deschiderea unei secții de votare în orașul Aarhus.

Asociatia Moldovenilor in Danemarca Rødder – Radacini a expediat un demers către Comisia Electorală Centrală prin care se solicita deschiderea unei secții de vot suplimentare pe teritoriul Regatului Danemarcei.

„Astazi am trimis demersul privind deschiderea unei secții de vot suplimentară pe teritoriul Regatului Danemarcei, peninsula Iutlanda (Jylland) catre Dorin CIMIL, Președintele Comisiei Electorale Centrale a Republicii Moldova”, se arată într-un mesaj făcut public al Asocieției.  

Asociația “Røder – Rădăcini” solicită întreprinderea tuturor măsurilor de facilitare și coordonare a deschiderii unei secții de votare suplimentară, pe teritoriul Regatului Danemarcei, și anume în orașul Aarhus.

”Speram ca echipa CEC sa dea dovada de receptivitate pentru a putea din timp sa facilitam deschiderea secției de vot menționate, identificarea localului, echipei. ” se arată în mesajul AMDR.

Menționăm că la alegerile din 1 noiembrie, moldovenii din afara țării au stat ore întregi în rând pentru a putea vota. Cozile interminabile practic au împânzit internetul. Însă, pe moldovenii din diasporă nu i-a împiedicat nici ploaia și nici cozile imense să își exercite dreptul constituțional de a alege. Astfel, în acest an, prezența lor a fost decisivă pentru primul tur de scrutin.

Dosar Media

Ai o noutate?