Miracol în Turcia: fetiță de 4 ani scoasă după 91 de ore de sub dărâmături, în urma cutremurului.

O fetiţă de patru ani, îngropată sub dărâmăturile unui bloc de locuinţe, a fost salvată marţi, la patru zile după puternicul cutremur de pământ care a lovit această regiune de pe coasta de vest a Turciei, soldat cu peste 100 de morţi, relatează agenţiile de presă AFP şi DPA.

Am asistat la un miracol în a 91-a oră. Echipele de salvare au extras-o vie pe Ayda, în vârstă de patru ani“, a declarat primarul Izmirului, Tunc Soyer, într-o postare pe Twitter. Fetiţa a fost evacuată în aplauzele celor prezenţi, în districtul Bayrakli, sever afectat de cutremurul de vineri, relatează Agerpres.

Și președintele Recep Erdogan a postat pe contul de Twitter o imagine cu fetița salvată după 91 de ore de sub dărâmături, cu mesajul: „Mulțumesc lui Allah care ne-a dat noi speranțe cu ochii tăi zâmbitori, după 91 de ore”.

Guvernatorului Izmirului, Yavuz Selim Kosger, a identificat-o drept Ayla Gezgin, conform agenţiei de presă Anadolu, dar fără să indice vârsta fetiţei.

„Am auzit pe cineva ţipând“, a declarat un salvator, în aplauzele colegilor săi după scoaterea fetiţei de sub dărâmături, conform imaginilor difuzate de televiziuni.

Am auzit o voce. Mi-am băgat capul într-o gaură“, a relatat el jurnaliştilor descriind circumstanţele salvării copilei. “Ea ne-a spus: ‘Sunt Ayla, sunt bine”, a adăugat el într-o declaraţie pentru postul de televiziune TRT, în care a evocat că fetiţa i-a spus că îi este foarte sete şi a cerut apă şi ayran, o băutură pe bază de iaurt.

Luni, o altă fetiță de trei ani a fost salvată de sub ruinele unei clădiri, la 65 de ore de la cutremurul care a lovit orașul Izmir.

Un cutremur cu epicentrul în Marea Egee a lovit vineri simultan Turcia şi Grecia, provocând pagube majore în cele două ţări.

 

Dosar Media

Ai o noutate?