Colaj: Dosar Media

Ministrul de Externe al Ucrainei a venit la Chișinău – Pentru prima data în ultimii șase ani

Ministrul Afacerilor Externe, Aureliu Ciocoi, s-a văzut la Chişinău, cu şeful diplomaţiei din Ucraina, Dmytro Kuleba. Principalele subiecte discutate în cadrul întrevederii cu omologul său din Ucraina, au fost regimul de securitate în regiunea transnistreană şi integrarea europeană.

De 6 ani nu a mai venit un ministrul de externe din Ucraina în vizită la Chişinău. Ministrul Aureliu Ciocoi recunoaşte că au fost şi mai sunt probleme dar sunt şi condiţii bune pentru întărirea relaţiilor de cooperare.

Şeful diplomaţiei ucrainiene, Dmytro Kuleba, a menţionat şi el că este prima vizita a unui ministru de externe din ultimii 6 ani. Diplomatul a precizat că Ucraina este gata să colaboreze cu Republica Moldova, pe toate segmentele, în special cele ce ţin de securitatea celor două ţări.

”Am abordat o gamă largă de subiecte şi am ajuns la concluzia că securitatea Republicii Moldova reprezintă securitatea Ucrainei, iar securitatea Ucrainei reprezintă securitatea Republicii Moldova”, a declarant Dmytro Kuleba, ministrul Afacerilor Externe al Ucrainei.

Dosar Media

Ai o noutate?