Ministrul de Externe al Azerbaidjanului avertizează Armenia: ”Tratatul de pace, delimitarea și deschiderea comunicațiilor sunt procese separate”

Tratatul de pace cu Armenia, delimitarea și deschiderea comunicațiilor sunt procese separate, a declarat ministrul de externe Jeyhun Bayramov la o conferință de presă de încheiere a anului, scrie azertag.az

Ministrul a atras atenția asupra faptului că a treia rundă de negocieri va avea loc la Moscova: “În urmă cu o zi, Armenia și-a exprimat propunerile pentru tratatul de pace. O zi mai târziu, Prim-ministrul armean Nikol Pashinyan a declarat că tratatul de pace ar putea fi semnat cu aceste propuneri. Această declarație a fost făcută pentru a transmite un mesaj publicului”.

Ministrul a declarat că, în multe cazuri, conducerea armeană face declarații destinate publicului intern.

“În primul rând, Armenia însăși va beneficia de pe urma îndeplinirii angajamentelor sale prin luarea unor măsuri pragmatice în ceea ce privește interesele sale naționale. Vom continua să depunem eforturi pentru ca Armenia să își îndeplinească angajamentele”, a remarcat ministrul.

Jeyhun Bayramov a menționat că Curtea Internațională de Justiție și Curtea Europeană a Drepturilor Omului iau măsuri cu privire la reclamațiile depuse de partea azeră împotriva Armeniei.

În cadrul conferinței, ministrul azer de externe a declarat că, pe lângă specialiștii din Azerbaidjan, experți internaționali sunt, de asemenea, implicați în investigațiile legate de exploatarea zăcămintelor naturale din Karabakh. În prezent sunt făcute calcule acolo.  Precizând că se lucrează în această direcție, ministrul a subliniat că toate faptele fac parte dintr-un proces interstatal intentat de Azerbaidjan împotriva Armeniei.

Dosar Media

Ai o noutate?