Ministerul de Externe de la Chișinău condamnă atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene condamnă în termenii cei mai duri atacurile brutale cu rachete ale Federației Ruse asupra Ucrainei. Potrivit MAEIE, aceste acțiuni nejustificate cauzează consecințe dramatice în Ucraina, lăsând oamenii fără electricitate, agent termic și în unele cazuri fără apă.

„Misiunile diplomatice ale Republicii Moldova din Ucraina monitorizează cu atenție evoluția situației de securitate. Reamintim, că cetățenii moldoveni din Ucraina se pot adresa în cazul oricărei situații excepționale ambasadei de la Kiev sau consulatului de la Odesa pentru asistența consulară de specialitate”, se arată într-un comentariu al purtătorului de cuvânt al MAEIE, Daniel Vodă.

MAEIE notează că atacurile de astăzi sunt încă o dovadă de agresiune inacceptabilă asupra obiectivelor civile ucrainene de importanță vitală, care afectează inclusiv și Republica Moldova.

Totodată, după ce polițiștii de frontieră au descoperit într-o livadă din apropierea orașului Briceni o rachetă, Ministerul Afacerilor Interne informează că nu există vreun risc pentru cetățeni, întrucât perimetrul în care s-a produs incidentul este asigurat de patrule ale Poliției de Frontieră.

În după-amiaza zilei de luni, pe fondul bombardamentelor masive din Ucraina, o patrulă a Poliției de Frontieră a identificat locul căderii unor elemente ale unei rachete într-o livadă din apropierea orașului Briceni. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară măsuri de evaluare a prejudiciului și discută cu administrația publică locală și locuitorii în legătură cu incidentul produs. Specialiștii în expertiză tehnico-explozivă vor stabili dacă obiectul descoperit de Poliția de Frontieră este parte componentă a unei rachete, are elemente explozibile în componență sau sunt doar părți dintr-o rachetă. Poliția de Frontieră a intensificat patrulele și a ridicat gradul de atenție în zona Inspectoratelor Briceni și Ocnița.

Dosar Media

Ai o noutate?