Marina Tauber va lipsi de la protestul lui Șor, duminică – Motivul

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au respins recursul avocaților apărării și au decis ca Marina Tauber să rămână în arest la domiciliu.

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, fusese plasată 30 de zile în arest la domiciliu pe 25 octombrie, după ce procurorul de caz a contestat cu recurs încheierea instanţei de judecată prin care în privinţa învinuitei Marina Tauber măsura preventivă „arestarea la domiciliu” a fost înlocuită cu „liberarea provizorie sub control judiciar.

Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, zi în care a rămas fără imunitate parlamentară. Marina Tauber a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. 

Pe 30 iulie, magistrații au admis demersul procurorilor anticorupție și au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei pe un termen de 30 de zile, iar ulterior măsura i-a fost prelungită, aceasta fiind plasată în Penitenciarul nr. 13, iar apoi în arest la domiciliu.

Dosar Media

Ai o noutate?