Foto: captură cotidianul.md

Maia Sandu vrea să îl lase pe Vladimir Plahotniuc fără “Ordinul Republicii”: ar fi corect față de cetățeni

Președintele ales, Maia Sandu, susține că intenționează să îi retragă “Ordinul Republicii”, fostului lider PD, oligarhul Vladimir Plahotniuc. O declarație în acest sens a fost făcută de către Sandu, în cadrul unui interviu pentru cotidianul.md.

”Am început să mă documentez pe acest subiect. Ar fi corect față de cetățeni ca lui Plahotniuc să-i fie retras ordinul”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată dacă va oferi ordine la stânga și la dreapta, Maia Sandu a spus că nu va face din asta o prioritate și că trebuie de pus capăt oferirii acestor ordine tuturor ”cumetrilor”, așa cum s-a făcut uneori.

Zilele trecute, deputatul PSRM Bogdan Țîrdea, a publicat un document pe contul său de telegram, în care, se menționa că actualul lider al PD, Pavel Filip, i-ar fi cerut fostului președinte al țării, Nicolae Timofti, să îl decoreze pe Vladimir Plahotniuc cu cea mai înalta distincție de stat.

Menționăm că, deși Igor Dodon a declarat de mai multe ori că îi va retrage “Ordinul Republicii” lui Vladimir Plahotniuc, timp de patru ani, cât s-a aflat în fotoliul de președinte, nu a făcut-o.

Dosar Media

Ai o noutate?