Foto: facebook/PAS

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău: ”Interesul cetățenilor moldoveni va sta la baza politicii externe”

Președintele ales, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Rusiei la Chișinău, Oleg Vasnețov. În cadrul acesteia au discutat despre agenda de cooperare bilaterală între Republica Moldova și Federația Rusă.

„În calitate de Prim-ministru, mi-am dorit și am început o relație bazată pe respect reciproc și pragmatism, care să fie în beneficiul cetățenilor noștri. Îmi doresc să putem relua agenda de cooperare în baza acestor principii” , susține Maia Sandu.
Maia Sandu a accentuat că misiunea ei în calitate de Președinte este să unifice societatea și să construiască un stat funcțional care lucrează pentru cetățeni.

Președintele ales Maia Sandu a menționat că interesul cetățenilor moldoveni va sta la baza politicii externe.
„Este misiunea mea să scot țara din izolare internațională și să dezvoltăm relații bune cu Federația Rusă, care să permită rezolvarea unor probleme importante pentru cetățeni. Am convenit să începem să lucrăm imediat pentru a prelungi scutirea de taxa vamală la exportul unei serii de produse moldovenești, care expiră la sfârșitul acestui an”, precizează președintele ales al Republicii Moldova.

Maia Sandu a precizat că va duce o politică externă activă pe toate planurile, care va avea la bază interesul național.
„Voi depune eforturi maxime pentru a avea o relație pozitivă, pragmatică și previzibilă cu Federația Rusă. Sper să putem avea o cooperare bună de acum înainte”, adaugă Maia Sandu

Dosar Media

Ai o noutate?