Colaj: Dosar Media

Maia Sandu este sigură că ”o clasă politică coruptă nu poate să facă reforma justiției”

Maia Sandu este sigură că ”o clasă politică coruptă nu poate să facă reforma justiției”, o declarație în acest sens președinta a făcut-o în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune.

”Cetățenii își doresc să fie respectată legea. Acum este rândul celor aleși în Parlament, celor care vor ajunge în Guvern și eu împreună cu echipa prezidențială, să muncim pentru reformare. (…) O clasă politică coruptă nu poate să facă reforma justiției. Ce am văzut noi până acum au fost încercări de mimare a reformei justiției. Oamenii care au fost implicați în acte de corupție nu pot să facă aceste reforme, iar acum lucrurile sunt altfel. În acest Parlament au intrat suficient de mulți oameni onești, astfel încât să poată să aprobe legi”, a declarat Sandu.

Maia Sandu a vorbit tranșant despre oamenii corupți din sistemul judecătoresc, menționând că sunt și oameni buni, onești în acest sistem

”Astăzi judecătorii corupți își vând deciziile, iar apoi statul trebuie să plătească pentru asta. (…) Noi ne dorim să scoatem din sistem toți judecătorii corupți, indiferent de unde vin, indiferent pe cine au în spate. (….) Poate fi o problemă că nu vom avea suficienți procurori cinstiți, dar vom găsi o soluție. Îi vom aduce de la facultate, vom găsi o soluție ”, a declarat Maia Sandu.

Întrebată dacă îi va cere procurorului general, Alexandr Stoianoglo să demisioneze, președinta Maia Sandu a declarat ”că de fiecare dată i-a cerul procurorului să demonstreze rezultate”, dar deocamdată nu le-a văzut.

Dosar Media

Ai o noutate?