Maia Sandu, după închiderea secțiilor de votare: au avut loc fraude în mai multe secții

Candidatul PAS la alegerile prezidențiale, Maia Sandu, a făcut primele declarații după închiderea secțiilor de votare. Astfel, Sandu a remarcat mobilizarea masivă a diasporei, dar a remarcat și încălcările depistate de aceștia pe tot parcursul zile. Astfel, au fost depuse peste 300 de sesizări privind transportarea oamenilor în mod organizat.

”A fost o zi când am demonstrat cât de important este votul nostru. Diaspora s-a mobilizat masiv. Vă mulțumesc pentru fiece vot acordat. Am remarcat transportare organizată pe segmentul transnistrean, dar și în alte circumscripții. Noi am depus peste 300 de sesizări privind transportarea oamenilor în mod organizat. Am sesizat procuratura ca să ia măsuri în vederea informațiilor privind coruperea alegătorilor. Administrarea defectuoasă a unor secții de votare. În acest context a fost sesizată CEC și BESV. Totodată, am sesizat utilizarea resurselor administrative. Noi prețuim fiecare vot. Toate încălcările pe care le-am depistat le vom sesiza și vom cere autorităților să i-a măsuri”, a declarat Maia Sandu.

Comisia Electorală Centrală a indicat că pentru alegerile preşedintelui Republicii Moldova din 1 noiembrie 2020 au fost constituite, în total, 2.143 de secţii de votare. Dintre acestea, 139 de secţii de votare au fost constituite pentru cetăţenii Republicii Moldova aflaţi peste hotarele ţării, iar 42 de secţii de votare au fost organizate pentru cetăţenii cu drept de vot din localităţile din stânga Nistrului (Transnistria), municipiul Bender şi unele localităţi ale raionului Căuşeni.

Dosar Media

Ai o noutate?