Maia Sandu: dacă în câteva zile Chicu nu își dă demisia, va fi înaintată o moțiune de cenzură

Președintele ales, Maia Sandu, îl somează repetat pe Ion Chicu să își dea demisia din funcția de premier cât mai curând. Însă, dacă nu o va face în următoarele zile, atunci ar putea fi demis prin moțiune de cenzură.

Cerem Guvernului să își dea demisia. Dacă Executivul nu își dă demisia în următoarele zile, atunci ne rezervăm dreptul de a înainta o moțiune de cenzură. Premierul Chicu poate contribui la declanșarea alegerilor anticipate, plecând din funcție. PSRM a declarat că vrea alegeri anticipate, iar noi le oferim o astfel de posibilitate. Nu ne dorim prea multe proteste din cauza pandemiei. Trebuie să transmitem un semnal clar, că poporul vrea anticipate”, declară Maia Sandu.

Amintim că Ion Chicu a declarat că partidele ar trebui să voteze în lectura a doua proiectul bugetului pentru anul 2021, iar ulterior să decidă declanșarea alegerilor anticipate.

Chicu a fost de acord cu faptul că acest Parlament trebuie dizolvat, iar mai devreme sau mai târziu, voința poporului va fi îndeplinită, așa cum susține și Maia Sandu.

Amintim că, membrii cabinetului de miniștri condus de Ion Chicu au depus jurământul în data de 14 noiembrie 2019.

Președintele  Republicii Moldova, Igor Dodon,  l-a desemnat pe Ion Chicu la funcția de prim-ministru după demiterea guvernului Sandu. Moțiunea de cenzură a fost depusă de PSRM, după inițiativa premierului de asumare a răspunderii în fața parlamentului pentru modificările la legea procuraturii.

PSRM a calificat modificările drept anticonstituționale. Blocul ACUM l-a acuzat pe Igor Dodon că nu dorește un procuror general independent.

Pe  14 noiembrie 2019, Ion Chicu a prezentat  programul de guvernare și lista noilor miniștri. Din prima componență a Executivului de la Chișinău făceau parte.

Dosar Media

Ai o noutate?