Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale cu o diferență de 8 procente față de Igor Dodon – arată datele Exit-poll

Maia Sandu câștigă alegerile prezidențiale. Cel puțin asta arată rezultatele Exit-poll, realizate de compania Intelect Grup și Asociația ” Spero”.  Potrivit sondajului efectual de la ieșirea de la urnele de vot, Maia Sandu  acumulează 54,8, iar Igor Dodon – Igor Dodon acumulează – 45,2,

Sondajul însă nu reprezintă opțiunile de vot ale cetățenilor din afara țării.

Volumul eșantionului a fost de 16.511 persoane din 77 de localități și 100 secții de vot din Republica Moldova.

Nivelul de receptivitate a fost de 56.9%, echivalentul cu 9.389 de respondenți care au dat acordul de participare. Totodată 38.8 dintre participanți au refuzat să răspundă la întrebările sondajului.

Au rămas clipe numărate până când vom afla cine câștigă alegerile prezidențiale și cine va conduce țara în următorii ani. În acest an putea asista o rocadă a procentajului care a fost acumulat de candidați în anul 2016.

Acum patru ani, candidatul PSRM Igor Doodn şi adept al politicilor Moscovei a fost ales preşedinte. Peste 55% dintre voturi au mers către Igor Dodon, în timp ce aproape 45% dintre moldoveni au votat cu Maia Sanda, candidata partidului proeuropean Acţiune şi Solidaritate.

Pentru prima dată în istoria recentă a Republicii Moldova, diaspora s-a mobilizat masiv, ajungând la 250 de mii de alegători.

Alegerile prezidențiale în Republica Moldova au avut loc pe data de 30 octombrie 2016.

Dosar Media

Ai o noutate?