Colaj: Dosar Media

Maia Sandu anunță când va scoate gardul de la Președinție – Dodon o acuză de populism ieftin

Președintele ales, Maia Sandu, spune că va scoate gardul instalat în jurul Președinției la scurt timp după ce va fi învestită în funcție, aceasta fiind și una din promisiunile făcute în campania electorală.

Sandu a spus în cadrul unei emisiuni televizate că nu se poate pronunța asupra unei date exacte, dar își exprimă speranța ca asta să se întâmple chiar în primele zile de mandate.

„Sper să se întâmple chiar pe data de 25 sau 26 decembrie, nu pot să zic o data exacta. Trebuie mai întâi să ajung acolo”, a spus Maia Sandu.

De altă parte, președintele în exercițiu, Igor Dodon, o critică pe Maia Sandu și o acuză de populism.

”Cui încurcă gardul ăsta. Gardul acesta a fost instalat de Voronin după 7 aprilie 2009. Ce dacă veți scoate gardul, viața cetățenilor va fi mai bună? Acesta este populism ieftin”, declară Dodon.

Amintim că Maia Sandu a promis în Campania electorală că dacă ajunge în fruntea statului, va scoate gardul din jurul Președinției. Potrivit ei, acesta ar fi un semn de apropiere a șefului statului de oameni.

Gardul cu bare de culoare neagră a fost instalat în vara anului 2018.

Precizăm că fosta lideră PAS, câștigătoarea scrutinul prezidențial din 15 noiembrie, urmează să depună jurământul în funcție la data de 24 decembrie.

Dosar Media

Ai o noutate?