Magazinele second-hand și vintage: Câteva secrete pentru cumpărături durabile

Magazinele second-hand și vintage: Câteva secrete pentru cumpărături durabile. Știți cât de mult bine îi putem face mediului înconjurător prin reducerea cantității de îmbrăcăminte produsă și achiziționată? 

Unul dintre cele mai durabile tipuri de cumpărături este piața de schimb pentru îmbrăcăminte și accesorii, piața second-hand. În ultimii ani, piața de revânzare (adică vânzarea de articole uzate) a crescut. Acest lucru se datorează, printre altele, nivelului crescut de conștientizare a consumatorilor, deoarece acest tip de cumpărături este cel mai ecologic.

Magazinele second-hand și vintage pot concura cu mărci cunoscute nu numai pentru frumusețea și confortul showroom-urilor lor, ci și pentru colecțiile selectate de haine, pantofi și accesorii elegante. Uneori, un lucru revândut nu este în niciun caz inferior unui lucru nou, în plus, costă mai puțin și vă permite să economisiți resursele planetei. 

De exemplu, doar prin cumpărarea unei genți care anterior a fost purtată de cineva puteți contribui la reducerea cantității de dioxid de carbon din aer sau substanțe chimice și substanțe nocive ce pot intra în sol.

Jucători noi pe piața de revânzare a hainelor inutile sunt diverse site-uri de revânzare și grupuri din rețelele sociale, unde oricine poate posta o reclamă pentru vânzarea sau cumpărarea de îmbrăcăminte.

Câteva secrete pentru a cumpăra lucruri doar de pe piața second-hand

  • Pentru a nu pierde timpul cu excursii inutile la magazine second-hand și numeroși vânzători și pentru a nu fi dezamăgit de acest tip de cumpărături, mai întâi încearcă articolul pe care îl cauți într-un magazin obișnuit. Așa vei înțelege dacă ți se potrivește, ce dimensiune este potrivită pentru tine, ce senzații tactile ai.
  • Dacă nu există nicio modalitate de a încerca un lucru, cunoaște-ți în mod clar măsurătorile în centimetri (talie, piept, șolduri, maxi, mini, midi, lățime umăr, lungime mâneci, lungime branț pantofi) și nu vă fie teamă să întrebați vânzătorul pentru despre măsuri ale obiectului. Tabelul de mărimi diferă de la marcă la marcă, de la țară la țară. Este mai fiabil să te concentrezi pe datele tale reale. Și nu vă fie teamă să încercați lucruri care nu sunt de dimensiunea dvs. Se poate întâmpla să aveți nevoie de acest model mai mult sau mai puțin după dimensiune.
  • Solicitați întotdeauna o fotografie a etichetei (marca) și a numărului de serie.
  • Inspectați lucrurile într-o lumină bună pentru a nu rata mici defecte de care vânzătorul însuși ar fi uitat sau nu v-a spus intenționat.
  • Acordați atenție prezenței nasturilor, sănătății fermoarului, bobinelor și cârligelor, petelor și altor defecte eliminate.

Dorința de a proteja mediul înconjurător va veni la pachet cu un nou tip de actualizare a garderobei și te va ajuta să-ți evidențiezi individualitatea, nu să te contopești cu mulțimea de oameni îmbrăcați la fel din mall. 

Și după cum știm, stilul este o reflectare a personalității noastre, un mesaj către ceilalți este ascuns în haine. Ai grijă ce mesaj transmiți.

Ne pasă de viitorul planetei noastre!

Dosar Media

Ai o noutate?