Lukașenko, despre ”greșeala ucrainenilor”- încalcă principiile clasice ale procesului de negociere

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat duminică că Ucraina face o „greșeală” propunând condiții prealabile pentru negocierile cu Rusia, argumentând că astfel de condiții prealabile nu permit începerea negocierilor, relatează CNN.

„Greșeala ucrainenilor, a lui Volodimir Zelenski, este că el încalcă principiile clasice ale procesului de negociere. Mai ales când vorbești cu gigantul Rusia. Ei bine, nu poți pune condiții în avans”, a spus Lukașenko în timpul unui interviu acordat televiziunii de stat din Rusia.

„Așezați-vă la masa negocierilor și puneți acolo toate condițiile. Iar al doilea principiu este unul clasic – compromisuri”, a mai spus Lukașenko.

Moscova folosește Minskul ca bază pentru războiul său neprovocat împotriva Ucrainei. La începutul conflictului, Vladimir Putin a ordonat trupelor sale să invadeze Ucraina din Rusia și Belarus.

Belarus a fost folosit ca o rampă de lansare pentru multe dintre operațiunile aeriene ale Rusiei în Ucraina, potrivit informațiilor colectate de avioanele de supraveghere ale NATO. Iar armatele celor două state au participat la exerciții militare comune.

„Suntem pregătiți pentru un dialog cu Rusia, dar cu un alt președinte al Rusiei”, a declarat luna trecută președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Înalți oficiali americani au cerut în ultimele săptămâni Ucrainei să semnaleze că este încă deschisă discuțiilor diplomatice cu Rusia.

Dar SUA nu vor împinge Ucraina la masa negocierilor împotriva voinței Kievului, potrivit unor surse familiare cu discuțiile, mai ales că este clar că Rusia nu a arătat că va negocia cu bună-credință.

Dosar Media

Ai o noutate?