LIVE: Va fi fierbinte astăzi în Parlament – mai multe proiecte controversate pe ordinea de zi

Deputații se convoacă astăzi în ședință pentru a aproba mai multe proiecte de legi. Pe agendă sunt 63 de chestiuni ce urmează a fi dezbătute în plen. Printre acestea se află și mai multe proiecte controversate ale socialiștilor, unele dintre ele fiind votate deja în prima lectură. Este vorba despre proiectele ce vizează funcționarea limbilor, statutul Găgăuziei sau modificarea Codului serviciilor media audiovizuale, propuse pentru vot în lectură finală.

Totodată, Legislativul urmează să aprobe în lectura a doua politica bugetar-fiscală și legile privind cele trei bugete pentru anul viitor, votate cu încălcări de procedură și mare scandal în prima lectură.

Mai mult decât atât, pe agendă se regăsesc și noile inițiative ale majorității PSRM-Șor privind sistemul public de pensii. Mai exact, micșorarea vârstei de pensionare și schimbarea sărbătoririi Zilei Europei de pe 9 pe 8 mai, respectiv ziua Victoriei să fie marcată pe 9 mai.

Asta însă nu este tot, parlamentarii PSRM și ”Pentru Moldova” din care fac parte deputați transfugi și cei de la ȘOR, ar urma să voteze și pentru un alt document, ce prevede oferirea orașului Taraclia, statut de raion etnocultural.

Dosar Media

Ai o noutate?