LIVE/URGENT: Renato Usatîi face declarații despre scandalul ”ziarelor electorale ale lui Dodon”

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-un video live publicat pe pagina sa de facebook, declară că socialiștii ar fi tipărit la tipografia ”Universul” din centrul Capitalei,mai mult de două milioane de ziare electorale pentru Igor Dodon. Cel mai grav este că acestea nu sunt indicate în rapoartele financiare depuse la CEC.

El anunță că va depune mâine, la ora 10:00 o sesizare la CEC și va cere ca Igor Dodon să fie scos din scos din cursa electorală.

”Rog în mod de urgență să fie pornit un dosar penal, sigilarea utilajului, dar și alte detalii ce se impun pentru a face lumină în acest caz. Angajații de la tipografie declară că doar în noaptea asta au fost tipărite în jur de jumătate de milion de ziare. Mâine, la ora 10:00 voi depune o solicitare către CEC pentru ca Igor Dodon să fie scos din cursa electorală. Ceea ce a făcut el este contrar legii. Sunt dovezi clare că ziarele au fost tipărite la Tipografia ”Universul”, declară Usatîi.

Potrivit deputaților PAS, socialiștii ar fi anunțat un tiraj de doar 55 de mii de exemplare, dar au tipărit mult mai mult. Deputații de opoziție afirmă că socialiștii încearcă acum să mușamalizeze încălcarea, întrucât pe ziarele tipărite nu este indicată Tipografia ”Universul”, ci SRL ”EditTipar Grup”.

Dosar Media

Ai o noutate?