Live: Situație tensionată la Varnița – o persoană a ajuns la spital, poliția e la fața locului

La Varnița, în raionul Anenii Noi, la cele patru secții de votare situația e tensionată. Activistul ”Antifa” Mihail Amerberg a atacat o persoană în etate cu gaz lacrimogen, iar primul a ajuns la spital. Deși a fost reținut de poliție, Amerberg a fost eliberat la scurt timp. De asemenea, pe numele acestuia a fost pornit un proces penal.

Transmisiunea LIVE poate fi urmărită aici

Șeful Inspectoratului General al Poliției, Marian Maxian, a declarat că la Varnița este o situație tensionată, iar aceasta ar avea loc inclusiv cu implicarea deputaților din Parlament.

„Avem o situație tensionată în Varnița, unde grupuri de cetățeni , cu implicarea deputaților din Parlament  au recurs la blocarea a traseelor cu unități de transport. Se produc acțiuni de stopare a unităților de transport, dar este vorba despre microbuze de ruta 7, sunt rute organizate, care nu cad sub incidența restricțiilor. Acțiunile respective contravin legislației în vigoare”, a declarat șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției, Marin Maxian.

Poliția a depistat și cinci cazuri de transportare a alegătorilor către secțiile de votare.

De la deschiderea secțiilor de vot, poliția a documentat 15 cazuri de încălcări în procesul electoral. Este vorba de 5 cazuri cu intenție de blocare a traseului, un caz de presupusă corupere a alegătorilor și un caz de agitație electorală.

Dosar Media

Ai o noutate?