LIVE// Șefii subdiviziunilor MAI, la raport în fața presei: S-au lăudat cum au putut

Șefii subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne au ieșit în fața presei cu un raport. S-au lăudat cum au putut și au știu mai bine, enumerând realizările din ultima perioadă.

”În primele 10 zile din 2022, au fost înregistrate 783 de infracțiuni, dintre care 4 omoruri. (…)  În toate cele 4 cazuri, autorii au fost reținuți și se afla în arest preventiv. Aici vorbim de 2 cazuri complexe, cel de la Parcul Valea trandafirilor și cel de la Telenești”, a declarat Iurie Podarilov, șeful Inspectoratului General al Poliției.

El a precizat, de asemenea, că în anul 2021 au fost înregistrate 32 de cazuri de alerte false bomba. Oamenii legii au identificat 17 persoane care sunt suspectate că ar fi comunicat informația falsă la 112 și au fost trase la răspundere. În celelalte 15 cazuri suspecții nu au fost găsiți, iar oamenii legii dau asigurări că și în prezent sunt efectuate investigații pentru identificarea acestora.

Ținta celor mai multe alerte false cu bomba sunt Judecătoria Buiucani și Centru, acolo unde sunt examinate un număr mare de dosare.

„Judecătoria Buiucani și Judecătoria Centru sunt țintele alertelor false, deoarece aici după specific sunt repartizate un număr mare de materiale care urmează a fi examinate de către aceste instanțe. Dacă vorbim despre Judecătoria Buiucani este o instanță specializată în examinarea cauzelor penale, iar Judecătoria Centru este specializată în examinarea cauzelor civile. Anume aici sunt instanțe unde volumul de dosare este mult mai mare, iar din această cauză și riscurile sunt mai majore. În toate cazurile poliția este pregătită să intervină”, a declarat șeful IGP.

Dosar Media

Ai o noutate?