Foto: diez.md

LIVE//Ședința Curții Constituționale privind validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al R. Moldova

Ședința Curții Constituționale privind validarea rezultatului alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova are loc în acest momente.

CC urmează să valideze astăzi rezultatul alegerilor pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova. Ședința a început cu surprize.

Reprezentantul lui Igor Dodon cere amânarea ședinței Curții Constituționale, invocând că pe rol la CSJ se află o cauză împotriva Maiei Sandu pentru lezarea onoarei și demnității.

„Reieșind din anumite corcumstanțe, la moment este intentată o cauză, nu sunt întrunite condițiile pentru a începe ședința respectivă. Este vorba de un briefing de presă organizat pe 13 noembrie în care Maia Sandu a adus acuzații grave și a prejudiciat imaginea concurentului Igor Dodon. A fost de natură să influențeze preferințele alegătorilor. A fost în ultima zi a campaniei electorale, iar Igor Dodon nu a putut să vină cu o replică”, a spus Nicolae Fomov, reprezentantul lui Igor Dodon.

udecătorii Curții Constituționale s-au retras pentru deliberări cu privire la cererea de amânare a ședinței, depusă de reprezentantul lui Igor Dodon.

Dosar Media

Ai o noutate?