balceana

LIVE//Scandal de proporții la Bălceana – este vorba de cumpărarea alegătorilor de către PSRM, a fost chemată poliția

În localitatea Bălceana din raionul Hâncești s-a iscat un adevărat scandal. Primarul s-a pomenit că în localitate se repară un drum, astăzi, în ziua tăcerii, fără a ști nici el și nici Consiliul Raional. Primarul localității, Valentin Chiorescu, declară că muncitorii care descărcau pietrișul i-au zis clar că PSRM i-au trimis să repare drumul.

”Igor Dodon a luat un procent rușinos în satul nostru, iar ca să îi convingă pe oameni să voteze pentru el. 200 de metri de drum ar costa în jur de 100 de mii. 11 mii au fost strânși de oameni, iar restul 90 de mii de unde? Situația este clară, aici este prezent reprezentantul socialiștilor, care iată astăzi, cu doar o zi înainte de alegeri s-au apucat de reparația drumului. Eu ca primar nu știam că cineva s-a apucat de reparat drumul. Când am întrebat de cei care au descărcau pietrișul și mi-au spus că uitați-vă la culoarea utilajului, adică roșie, ei ne-au trimis, mi-au răspuns muncitorii. Mi-au spus direct, PSRM ne-a trimis azi să facem drumul”, declară primarul de la Bălceana.

De altă parte, unul dintre reprezentanții PSRM, care pretinde că locuiește în localitate, a dat din buzunarul propriu 90 de mii de lei pentru reparația drumului.

”Eu personal am dat 90 de mii din buzunarul meu”, declară reprezentantul PSRM din localitate, care este consilier din partea socialiștilor.

Vasile Colța, consilier raional la Hâncești, a chemat poliția, și declară că nici cei de la raion nu au habar de reparația acestui drum din localitate și consideră că e vorba de cumpărarea alegătorilor.

Consiliul raional nu are treabă cu acest lucru. De unde bani, această e mare încălcare. Trebuie de chemat poliția. Aici e legat cu PSRM”, declară un reprezentant al consiliului raional, Vasile Colța.

Astăzi, este interzisă, potrivit legii, agitația electorală. Pentru fotoliul de președinte concurează Igor Dodon, candidat independent, dar susținut de PSRM, și lidera PAS, Maia Sandu.

 

Dosar Media

Ai o noutate?