Clipe numărate până când se va decide scoaterea sau nu a lui Igor Dodon din cursă

În această seară s-ar putea decide scoaterea sau nu din cursa electorală a candidatului independent, dar susținut de PSRM, din cursa prezidențială. Ședința este planificată pentru ora 19:00.

Liderul formațiunii „Partidul Nostru” Renato Usatîi a depus la Comisia Electorală Centrală (CEC) o cerere privind excluderea lui Igor Dodon din cursa electorală pentru funcția de șef al statului. Acesta susține că președintele în exercițiu ar fi cheltuit în campania electorală mai mulți bani decît a declarat. De cealaltă parte, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon a anunțat că echipa acestuia îl va acționa în judecată pe Renato Usatîi.

Primarul de Bălți a declarat că deține probe, conform cărora Igor Dodon a cheltuit în campania electorală mult mai mult pentru tipărirea ziarelor și combustibil decât a declarant.

De cealaltă parte, într-un comunicat de presă, Ludmila Muntean, purtătoarea de cuvânt a candidatului Igor Dodon, a calificat drept „falsuri” declarațiile lui Renato Usatîi.

„Staff-ul candidatului independent Igor Dodon declară cu toată responsabilitatea că informațiile lansate de pseudo-politician sunt false. Scopul aruncării acestei intoxicații în spațiul public este de a reduce șansele candidatului independent Igor Dodon de a câștiga un nou mandat prezidențial”, a menționat Muntean și a precizat că juriștii echipei lui Igor Dodon pregătesc o adresare în judecată pe acest caz de difuzare a informațiilor false și calomnioase.

 

Dosar Media

Ai o noutate?