Foto: diez.md

Legile promulgate de Dodon, atacate la Curtea Constituțională – încă o înfrângere?

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, anunță că deja a promulgat legile votate de către majoritatea nedeclarată PSRM-ȘOR, votate cu scandal în primă lectură și pe întuneric în a doua lectură. Dodon spune că, legile pe care le-a promulgat sunt așteptate de către cetățeni. Asta deși, opoziția parlamentară a declarat că va ataca votul majorității PSRM-ȘOR pe mai multe legi, la Curtea Constituțională.

Partidul Democrat, la fel ca și PAS, anunță că va contesta la Curtea Constituțională mai multe legi votate de majoritatea PSRM-ȘOR și deja promulgate de Igor Dodon. Secretarul general al PD, Alexandru Jizdan, declară că e vorba cel puțin de câteva dintre ele.

„Vom merge la Curtea Constituțională. Astăzi, juriștii noștri lucrează asupra proiectelor prin care vom ataca unele decizii. Paralel discutăm cu colegii și cei care au rămas în opoziție, că nu mai înțelegi care sunt în opoziție și care nu, care și ce lege va ataca. Sunt sigur că Legea privind micșorarea vârstei de pensionare și Legea miliardului vor fi atacate, pentru că ele sunt populiste”, a spus Jizdan.

Amintim că președintele în exercițiu Igor Dodon a anunțat azi că a promulgat controversatul pachet de legi votat miercuri în Parlament.

El a anunțat că a promulgat Legea privind abrogarea așa numitei „legi a miliardului”, pachetul de legi cu privire la UTAG, Legea cu privire la funcționarea limbilor vorbite pe teritoriul RM și completările la legea audiovizualului. Documentele respective nu au fost publicate deocamdată în Monitorul Oficial.

Dosar Media

Ai o noutate?