La Sankt Petersburg a avut loc Forumul Economic Internațional

La Sankt Petersburg a avut loc Forumul Economic Internațional, la care a luat cuvântul și președintele rus Vladimir Putin. În cadrul  SPIEF 2022 au participat 14.000 de persoane din 130 de țări, iar 79 de state și-au trimis reprezentanții oficiali la forum.

Anterior, fostul președinte moldovean Vladimir Voronin și-a exprimat regretul că autoritățile țării nu construiesc un dialog politic cu Moscova. Pentru noi, politica este în primul rând economie. 

Rusia asigură securitatea energetică a Republicii Moldova. Această opinie este împărtășită și de fostul premier Vasile Tarlev.

“Știm că la nivel politic există anumite probleme sau probleme între țările noastre. Dar dacă din punct de vedere politic există un fel de înghețare a situației, atunci nu ar trebui să confundăm economia cu politica, iar din punct de vedere economic ar trebui să ne întâlnim unii cu alții”, a declarat reporterilor.

În doar 4 zile  au avut loc 214 evenimente dedicate antreprenorilor. Anul acesta, Republica Moldova nu a avut o delegație oficială.

Turcan Ana

Ai o noutate?