Jurnalista Alina Radu se retrage din CCIA – Motivul: Unii donatori externi i-au pus la îndoială integritatea jurnalistică din momentul în care a fost numită în acest comitet de către Președinție

Jurnalista Alina Radu a anunțat pe contul său de Facebook că s-a retras din Comitetul Consultativ Anticorupție (CCIA) de pe lângă Președinție, iar motivul ar fi că numirea ei în acest consiliu a stârnit suspiciuni în rândul donatorilor externi ai Ziarului de Gardă, publicație pe care Alina Radu o conduce de peste 17 ani.

„Retragerea mea a fost determinată de discuții, în special în rândul unor donatori externi ai ZdG, care au pus la îndoială integritatea mea jurnalistică din momentul în care am fost numită în acest comitet de către Președinție.

Pentru transparență, comunic tuturor că nu am avut niciun contract cu Președinția, nu am primit niciun fel de comenzi sau solicitări și nu am primit niciun ban sau alte favoruri de la instituția prezidențială, nici de la alte instituții de stat în legătură cu această activitate. În continuare rămân de Gardă, accept provocările și cred că nimeni nu ne poate opri să combatem corupția împreună”, a scris Alina Radu.

Amintim că, Maia Sandu a anunțat crearea Comitetului Consultativ Anticorupție, entitate care va avea scopul de a analiza problemele sistemice de corupție care vizează instituțiile moldovenești, cu obiectivul de a identifica și implementa modalități și mijloace de îmbunătățire a eforturilor anticorupție de către actorii relevanți. 

Activitatea are sprijinul financiar al Uniunii Europene, al guvernului Statelor Unite ale Americii, dar și al altor donatori, care urmează să se alăture acestui proiect.

Dosar Media

Ai o noutate?