Foto: timpul.md

Jizdan: Acest Guvern e de scurtă durată – au ieșit urechile cuiva din străinătate, PSRM și Pentru Moldova au voturile pentru o majoritate

După ce PD a plecat de la guvernare, premierul Ion Chicu a înaintat președintelui în exercițiu noi miniștri în locul celor democrați. Totodată, Igor Dodon a declarat la învestirea miniștrilor că acest Guvern are în continuare o susținere puternică în Parlament, fără explica din partea căror formațiuni. Deputatul PD, Alexandru Jizdan este de părere însă că, acest Guvern nu este unul de lungă furată. Ci unul pentru o perioadă scurtă de timp.

”Nu cred că este un Guvern pe care lumea îl percepe ca unul de lungă durată. Este o situație pe care noi am provocat-o. Eu cred că se putea de așteptat cu învestirea noilor miniștri și după alegri”, susține Alexandru Jizdan.

Alexandru Jizdan vorbește și despre majoritatea solidă, pe care, Igor Dodon este sigură că o are în Parlament.

”Despre susținerea noului Guvern în Parlament, urmează să vedem cu cine va forma în continuare PSRM o alianță. Dar urechile cuiva din străinătate se întrevăd deja. Lucrurile au devenit clare. Au ieșit urechile cuiva din străinătate. Acest număr de deputați pe care îl are acum grupul pentru Moldova, dacă îl însumăm cu numărul deputaților din PSRM, atunci există o majoritate parlamentară. Dar nu știu cât de bine e privită de oamenii din Moldova”, afirmă Jizdan.

Totodată. Alexandru Jizdan spune că este falsă informația precum că democrații ar fi insistat să li se ofere funcția de premier, iar socialiștii ar fi refuzat.

”Nici nu am discutat despre acest lucru și nu asta a fost problema din care am luat decizia de apleca de la guvernare. Deși, asta a fost înțelegerea inițială, ca PD-ului să-i revină fie funcția de președinte a Parlamentului, fie cea de premier”, adaugă secretarul general al PD.

Secretarul general al PD, Alexandru Jizdan, admite că în spatele ultimilor mișcări pe scena politică de la Chișinău ar sta Vladimir Plahotnic și Ilan Șor.

Pe 7 noiembrie, Partidul Democrat a anunțat că își va retrage miniștrii din Guvern, imediat după învestirea președintelui nou ales.  Totuși, luni miniștrii democrați au fost însă demiși de către premierul Ion Chicu, iar în scurt timp au fost și înlocuiți cu alții care au și depus deja jurământul.

Dosar Media

Ai o noutate?