FOTO// Irina Vlah, fără panglica Sfântul Gheroghe în piept, la marșul ”Victoriei” – Mesajul transmis

După ce în data de 8 mai, Adunarea Populară a Găgăuziei a votat repetat pentru afișarea panglicii Sfântului Gheorghe, fapt interzis prin lege de către Parlamentul Republicii Moldova, astăzi, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, care a propus această lege, a participat la evenimentele comemorative fără panglica Sfântul Gheoghe la piept.

”Aș dori să îmi exprim recunoștința față de miile de persoane din UTA Găgăuzia și întreaga Republică Moldova, care au ieșit astăzi pe străzile orașelor și satelor noastre pentru a cinsti memoria celor care au luptat pentru eliberare! Data de 9 mai și ziua Victoriei vor rămâne mereu sărbători inseparabile și sacre pentru generația noastră. Evenimentele festive nu se termină aici. Vă invit pe toți, la ora 18:00, la Memorialul Gloriei Militare din Comrat, la concertul tradițional de cântec patriotic”, a scris Irina Vlah pe rețele de socializare.

Amintim că zilele trecute, Curtea de Apel de la Comrat a suspendat decizia Adunării Populare a Găgăuziei din 29 aprilie, prin care s-a permis afișarea panglicii Sfântului Gheorghe în timpul evenimentelor organizate cu prilejul zilei de 9 mai.

Astfel deputații din Adunarea Populară a Găgăuziei au adoptat o nouă rezoluție „Cu privire la simbolurile evenimentului dedicat Zilei Victoriei”, permițând folosirea panglicilor în culorile negru-portocaliu în 9 mai. Decretul va fi valabil doar o zi – 9 mai 2022.

Turcan Ana

Ai o noutate?