Foto: ipn.md

Ioniță reacționează la declarațiile lui Vasnețov: transformarea în temă electorală – cinism

Ambasada României în Republica Moldova nu este surprinsă de reacția Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă emis de către autoritatea diplomatică și vine cu anumite precizări.

Asta după ce Ambasada Federației Ruse la Chișinău a criticat dur declarațiile Ambasadei României privind „memoria veșnică a soldaților căzuți în 14 iulie 1941 pentru eliberarea Basarabiei de ocupația sovietică”.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții misiunii diplomatice acuză diplomații români de ”cinism”.

”Transformarea memoriei militarilor căzuți la datorie în războaie în temă electorală este o expresie de cinism la care nu vrem să fim părtași. Nu dorim să ne lăsăm atrași în polemici lansate provocator în spațiul public în această perioadă electorală din Republica Moldova”, scrie ambasada României la Chișinău într-un comunicat de presă.

În același comunicat de presă, Ambasada României în Republica Moldova specifică că statul român are o abordare pro-europeană și științifică.

”România are o abordare europeană atât din punct de vedere științific în ceea ce privește studiul, înțelegerea și predarea istoriei, cât și din punctul de vedere al asumării și condamnării publice a ororilor trecutului și este apreciată la nivel european și internațional pentru demersurile numeroase și concrete întreprinse în materie de asumare a trecutului, educație și cercetare privind Holocaustul și comemorarea victimelor Holocaustului, inclusiv pentru introducerea în legislația română a definiției de lucru a antisemitismului, convenita în cadrul Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (IHRA) în timpul președinției române a acestei organizații”, se arată în același răspuns.

Citește și: Scandal diplomatic la Chișinău – se încing spiritele între Ambasada Rusiei și cea a României

 

Dosar Media

Ai o noutate?