Colaj: Dosar Media

Ion Chicu va demisiona în data de 24 decembrie, când va avea loc învestirea Maiei Sandu, dezvăluie Pavel Filip

Premierul Ion Chicu ar urma să demisioneze în ziua când va avea loc ceremonia de învestire a Maiei Sandu în funcția de președinte a Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de către liderul PD, Pavel Filip.

„Luând în considerare faptul că acest guvern este susținut de către partidul Șor, cred că este de onoarea domnului Chicu să-și prezinte demisia. Eu aș fi procedat așa. Eu cred că el va demisiona pe data de 24 decembrie. Se vorbește prin târg despre acest lucru și cred că este logic”, a declarat Pavel Filip în cadrul emisiunii “Secretele Puterii”, de la Jurnal Tv.

Totodată, Filip afirmă că Moldova s-ar putea pomeni ca timp de 6 luni de zile fără un guvern. Asta pentru că se va dori provocarea alegerilor anticipate.

Dacă mergem pe formula că premierul și-a dat demisia și a plecat, altcineva nu acceptă să facă interimatul. Rând pe rând, toți miniștrii vor părăsi Guvernul. Atunci este valabilă formula în care nu se înaintează niciun premier, nici un cabinet de miniștri. Să așteptăm trei luni de zile ca să vină acest termen care este prevăzut de către Constituție, să mergem la alegeri anticipate, să dizolvăm Parlamentul și să mergem la alegeri anticipate. Ce se va întâmpla cu această țară nu doar trei luni de zilele, dar ulterior 2-3 luni după alegeri și urmează negocierile pentru o coaliție. Vom avea peste 6 luni de zile fără guvern”, a menționat fostul Filip.

Amintim că și Renato Usatîi, liderul PN, a declarat că Ion Chicu își va da demisia din funcția de premier până la protestele organizate la sfârșitul săptămânii trecute, lucru care nu s-a întâmplat.

Dosar Media

Ai o noutate?