Ion Chicu dă cărțile pe față: Prea multe acțiuni de contrabandă săvârșite de diplomați

Prim-ministrul Ion Chicu a condus ședința Cabinetului de miniștri. În cadrul ședinței, s-a anunțat despre rechemarea din funcție a ambasadorului Republicii Moldova în Federația Rusă, Andrei Neguță. Premierul și-a exprimat indignarea față de acțiunile rușinoase petrecute în ultimele zile și care au denigrat imaginea țării. În acest context, șeful Guvernului a solicitat ministrului de externe, Aureliu Ciocoi, să facă ordine în instituția pe care o conduce.

„Este clar că această acțiune vine în urma unui act rușinos. Lucrurile în Ministerul de Externe trebuie schimbate. Prea des în ultimul timp Republica Moldova este faimoasă prin acțiuni de contrabandă, săvârșite de unii diplomați. Este o rușine pentru întreaga țară”, a declarat premierul Ion Chicu”.

Ambasadorul Republicii Moldova în Rusia, rechemat după ce au fost descoperite anabolizante într-un microbuz cu numere diplomatice.

Menționăm că decretul de rechemare urmează să fie semnat președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Amintim că, la 5 decembrie curent, la ieșire din țară prin postul vamal Palanca, ofițerii Serviciului de Informații și Securitate în comun cu angajații Serviciului Vamal au contracarat o tentativă de trafic ilicit cu anabolizante. Produsele au fost depistate în compartimentul pentru marfă al unui microbuz cu plăcuțe de înmatriculare CD (corpul diplomatic).

Dosar Media

Ai o noutate?