Foto: moldova.org

Întreținerea lui Dodon în calitate de președinte în exercițiu încă 45 de zile ar costa statul 4 milioane lei

Aflarea în funcție a lui Igor Dodon până la data de 24 decembrie în funcția de președinte în exercițiu al țării, va cauza un prejudiciu statului de peste 4 milioane lei, ”bani care vor fi cheltuiți pentru întreținerea unei persoane care a primit vot de neîncredere din partea cetățenilor”. Constatarea a fost făcută de către deputatul PAS, Petru Frunze.

”Igor Dodon trebuie să plece împreună cu serviciile secrete rusești implicate în campania electorală. Nici o forță politică nu dorește să vorbească cu el, aparține trecutului detestat de cetățeni. Poporul deține puterea în stat, reprezentantul ales de popor pentru a chema la negocieri forțele politice este președintele ales Maia Sandu”, opinează Petru Frunze.

Totodată, parlamentarul îi sugerează lui Igor Dodon să lase mandatul de președinte în exercițiu.

”Unicul lucru bun pe care îl mai poate face pentru cetățeni este să își facă de urgență bagajele”, adaugă parlamentarul.

Maia Sandu a câștigat detașat în fața contracandidatului său rusofil Igor Dodon. Astfel, după centralizarea a 100 % din voturi, candidatul proeuropean a obținut 57.75% reprezentând  943.486 din sufragii, în timp ce Dodon a fost votat de 690.141, reprezentând 42.25%.

Deoamdată, Curtea Constituțională nu a validat mandatul Maiei Sandu în calitate de președinte al țării.

 

Dosar Media

Ai o noutate?