Întâlnire dintre Maia Sandu și Oleg Vasnețov – detalii

Președintele ales, Maia Sandu, a declarat pentru TASS că intenționează deja să se întâlnească cu ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov, în această săptămână.

”Voi avea o întâlnire cu ambasadorul săptămâna aceasta”, a spus ea, răspunzând la o întrebare despre primele contacte cu partea rusă.

Maia Sandu a declarat  că nu a decis încă unde va efectua primele sale vizite în străinătate. ”Nu, încă nu este nimic stabilit”, a spus lid era PAS.

În septembrie 2019,  în calitatea sa de prim-ministru, Maia Sandu urma să efectueze prima sa vizită oficială la Kremlin, dar nu a mai reușit.

Kremlinul respectă rezultatele alegerilor prezidențiale din Moldova și se așteaptă să poată stabili relații reciproc avantajoase cu Maia Sandu. Aceasta este declarația purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, făcută  în cadrul unui interviu pentru agenția de presă rusă, Tass.

Potrivit acestuia, relațiile dintre Federația Rusă și Republica Moldova „ar trebui să se bazeze pe o bază reciproc avantajoasă, luând în considerare interesele ambelor părți. Știm că Maia Sandu a declarat că va acționa în interesul poporului moldovenesc și suntem convinși că este în interesul poporului moldovenesc să construiască relații bune, strânse, de cooperare și interacțiune în toate domeniile cu țara noastră”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

Peskov a subliniat că Rusia apreciază relația cu Moldova: „Știți că Rusia a ajutat întotdeauna poporul moldovenesc”, a amintit acesta.

Maia Sandu va încerca să păstreze și să dezvolte realizările din cadrul cooperării dintre Chișinău și Moscova, consideră expertul Andrei Suzdalițev, citat de agenția rusă de stat de știri RIA Novosti. „Situația din Moldova este acum mai mult sau mai puțin stabilă. Clasa politică și-a învățat lecțiile de pe urma supraviețuirii în condițiile unei țări scindate. Cred că stabilitatea și atitudinea bună față de Rusia vor continua”, afirmă expertul.

Dosar Media

Ai o noutate?