Întâlnire atipică între vicepremierul Olga Cebotari și Krasnoselski, cu trei zile înainte de prezidențiale?

Noul vicepremier pentru Reintegrare, Olga Cebotari, care a fost numită reprezentantul politic al Moldovei în procesul de negociere, a avut o primă discuție cu liderul nerecunoscut de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski.

Întrevederea celor doi a avut  loc la Tiraspol. Potrivit unui comunicat oficial, foarte vag, al autorităților nerecunoscute de acolo, întâlnirea a avut doar un scop informativ.

”Întrevederea a avut un caracter informal, fiind trecută în revistă situația curentă în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană, subiectele de actualitate ce figurează pe agendă, dinamica recent înregistrată, dificultățile întâmpinate și perspectivele de impulsionare a procesului pentru a identifica soluții viabile”.

Întâlnirea lui Krasnoselski și Cebotari pare a fi una atipică, întrucât întrevederea nu a avut loc la nivelul negociatorilor șefi de pe ambele maluri ale Nistrului. Olga Cebotari s-a întâlnit direct cu președintele nerecunoscut de la Tiraspol și adjunctul reprezentantului politic în procesul de negocieri privind reglementarea transnistreană din partea Tiraspolului, Alexandr Stețiuc. Semne de întrebare apar inclusiv în contextul în care, întrevederea are loc cu doar trei zile înainte de alegerile prezidențiale. Cu atât mai mult că, fostul vicepremier pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, nu a avut întrevederi directe cu Krasnoselski, ci s-a discutat doar la nivelul negociatorilor.

Krasnoselski și-a exprimat speranța că ”participarea Olgăi Cebotari în procesul de negociere va contribui la reluarea și continuarea efectivă a dialogului transnistrean-moldovenesc, care, în cele din urmă, ar asigura o viață confortabilă și calmă celor de pe ambele maluri”.

Reprezentantul politic în procesul de negocieri pentru reglementarea transnistreană din partea Chişinăului a evidențiat deplina deschidere și existența unei voințe politice exprese întru a avansa dialogul în toate platformele de negocieri existente cu orientarea eforturilor spre soluționarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Dosar Media

Ai o noutate?