Foto: adevarul.ro

Incredibil – ce efecte minune are sucul de sfeclă roșie asupra sănătății noastre

Sfecla roșie are numeroși nutrienți benefici pentru organismele noastre. Sucul de sfeclă roșie și lămâie însă, putem spune că are efecte minune asupra sănătății oamenilor.

Nu v-ați fi imaginat vreodată cât de multe beneficii poate avea sucul de sfeclă roșie și de lămâie asupra organismului uman. Din cele mai vechi vremuri sfecla a fost consumată pentru a trata diferite afecțiuni.

În China sfecla era mâncată pentru a „întări inima și pentru a purifica sângele”. Grecii foloseau sfeclă atunci când aveau febră. Această legumă este o sursă bogată de magneziu, zinc, iod, calciu, nitrati naturali si sodiu.

Enumerăm mai jos patru beneficii a sucului de sfeclă cu lămâie.

1. Rinichi, ficat, vezică biliară și splină

Dacă aveți probleme cu aceste organe, trebuie să știți că sfecla este un remediu extrem de bun. Această legumă are efecte purificatoare, ceea ce vă poate ajuta enorm în afecțiunea de care suferiți. Consumați uc de sfecla rosie combinat cu suc de lamaie sau suc de sfecla proaspat stors cu suc de morcovi, în cantități mici, de 50 ml, până ajungeți la un total de 250 ml.

2. Detoxifiere

Organismul are nevoie din când în când de niște cure de detoxifiere. Sfecla conține colină, element ce ne ajută în acest proces de eliminare a toxinelor. Așadar, dacă vreți să țineți o cură de detox, puteți bea liniștiți suc de sfeclă.

3. Tensiune arterială

Dacă aveți tensiunea arterială dereglată, sfecla este un bun remediu. Persoanele care prezintă tensiune arterială anormală ar fi bine să consume sfeclă roșie zilnic. Chiar dacă tensiunea trebuie să scadă sau să urce, sfecla poate fi folosită fără probleme pentru că o va regla.

4. Cancer

Vă vine să credeți sau nu dar sfecla roșie este bună și prevenirea cancerului. Această legumă are în componența ei un aminoacid numit betaină, foarte util in prevenirea cancerului. Sfecla poate preveni apariția cancerului de stomac, colon, creier si plamani.

Dosar Media

Ai o noutate?